Zoeken
Lizette Gottschall - De Gottschalls

De Gottschalls

Lizette Gottschall

Het aangrijpende verhaal van een Joodse familie uit Klein-Gerau
De Gottschalls

Lizette Gottschall

Het aangrijpende verhaal van een Joodse familie uit Klein-Gerau
Bestel nu
Omschrijving

De Gottschalls is het verhaal van een Joodse familie die al sinds de achttiende eeuw in Klein-Gerau, een dorpje onder Frankfurt woonde. De Gottschalls behoorden tot de 'Landjuden van Hessen'. Ze waren middenstanders met een kleine worstfabriek en een winkeltje aan huis.

Eeuwenlang hoort de familie thuis in dat kleine dorp van zeshonderd inwoners. De Gottschalls geven kleur aan de dorpsgemeenschap, delen lief en leed. Maar als Hitler in 1933 aan de macht komt, verandert hun rustige dorpsleven in een nachtmerrie. Zoons Herbert en Arthur vluchten en zetten een nieuwe worstfabriek op in Amsterdam. Na Rijkskristalnacht in 1938 proberen ook hun ouders te vluchten, maar de Nederlandse overheid houdt gezinshereniging tegen.

In De Gottschalls reconstrueert Lizette Eijsbouts op aangrijpende wijze haar familieverhaal en verweeft dit met de geschiedenis van het antisemitisme en nationalisme in Duitsland. Het is een verhaal over uitsluiting en racisme, dat toont wat er met een leven kan gebeuren als je door een politiek bewind als ongewenste vreemdeling wordt gezien.

Auteur: Lizette Eijsbouts
Auteur

Lizette Eijsbouts (1955) is een kind van de tweede generatie van Joodse overlevenden van de Holocaust. Een kind dat niets wist en niets durfde te vragen. Als volwassene ging ze op zoek naar het verhaal van haar grootouders en naar de redenen waarom ze zijn vermoord. Lizette Eijsbouts is journalist, copywriter en schrijver.

Edities & Details
Paperback: De Gottschalls - Lizette Gottschall
ISBN: 9789048871629
Uitgave: Paperback
Status: Aangekondigd
Datum: 01-10-2024
Prijs: € 23,99
Omvang: 256 pagina's

Bestel

Digitale download: De Gottschalls - Lizette Gottschall
ISBN: 9789048871636
Uitgave: Digitale download
Status: Aangekondigd
Datum: 01-10-2024
Prijs: € 12,99
Omvang: 256 pagina's

Bestel

Uitgeverij: Murrow NUR: 320 - Literaire non-fictie THEMA: Waargebeurde verhalen over moed, uithouding en overleving THEMA: Familiegeschiedenis, genealogie THEMA: De Holocaust THEMA: Met betrekking tot joden en joodse groepen BISAC: HISTORY / Holocaust BISAC: HISTORY / Jewish BISAC: HISTORY / Europe / Germany
Meer boeken
John Schoorl - Eigen zaak
John Schoorl
Katrin Swartenbroux - OK dan niet
Katrin Swartenbroux
Katerina Gordejeva - Neem mijn verdriet weg
Katerina Gordejeva
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws